Tallin henkilökunnan esittely

Johanna Venho muutti perheineen Tikunselkään kesällä 2009 aikomuksena saada hevonen omaan pihaan. Hevosen asuminen lähellä mahdollisti paremmin aktiivisen hevostelun ja perheen yhteensovittamisen. Johannan pitkäaikainen haave maalla asumisesta ja omasta hevostallista toteutui. Tallipaikan kyselijöitä ilmestyi tallin kulmille pian muutettua ja syksyllä tallissa oli jo oman lisäksi kaksi muuta heppaa. Tuli ajankohtaiseksi perustaa toiminimi tallin pyörittämiseen. Tikun Puuhevonen sai alkunsa elokuussa 2009.

Johanna Venho on koulutukseltaan Yhteisöpedagogi (AMK) ja on täydentänyt opintojaan kasvatustieteen ja erityispedagogiikan opinnoilla sekä Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan -koulutuksella. Hevoskokemusta Johanna on kartuttanut yli 20 vuoden aikana ratsastaen aktiivisesti tunneilla, ohjaten ja suunnitellen ratsastus- ja hevosenhoitokursseja sekä aktiivisesti hoitaen hevosia ja ottaen oppia kokeneilta hevosihmisiltä. Ensimmäisen oman hevosen Johanna osti vuonna 2005. Johanna kilpailee kouluratsastuksessa aluetasolla ja kotioloissa hyppäilee innokkaasti esteitä ja käy kärryajelulla.

Jo pitkään Johanna on ollut kiinnostunut hevostoiminnan ja oman ammatitaidon yhdistämisestä lasten ja nuorten sosiaalisen kasvun ja hyvinvoinnin tukemiseksi. Vihdoin syksyllä 2012 tuli mahdollisuus osallistua Turun yliopiston ja Ypäjän hevosopiston järjestämään koulutukseen sosiaalipedagoginen hevostoiminta syrjäytymisen ehkäisyssä ja sosiaalisessa kuntoutuksessa. Huhtikuussa 2013 toiminimelle lisättiin toimialaksi sosiaalipedagoginen hevostoiminta.

Päävastuu tallin toiminnasta on Johannalla. Koko perhe on kuitenkin olennainen osa tallin toimintaa ja lapset ovat olleet mukana tallitöissä ja hevoshommissa oman kiinnostuksensa mukaan.