Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

”Tallilta ryhtiä arkeen” hevostoimintaa on mahdollista toteuttaa Pyhäselässä Tikunselässä. Tallilla on toimintaan soveltuvat hevoset sekä tilat.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta sopii monille eri kohderyhmille. Tikun Puuhevosen palvelun pääpaino on lasten ja nuorten sosiaalisten taitojen ja osallisuuden vahvistamisessa. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan avulla voidaan tukea lapsen ja nuoren tunne- ja vuorovaikutustustaitoja. Kohderyhmään kuuluvat myös mielenterveyskuntoutujat sekä maahanmuuttajat.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on talliympäristössä luonnollisesti tapahtuvaa arjen sosiaalisten taitojen harjoittelua, kasvun tukemista ja itseapuun auttamista talliyhteisössä. Tavoitteena lisätä hyvinvointia ja vahvistaa osallisuutta. Sen peruspilareina ovat asiakkaan aito kohtaaminen ja pitkäjänteinen vierellä kulkeminen. Tekeminen kostuu hevosen hoidosta ja sen hyvinvoinnista huolehtimisesta, ratsastuksesta (ajosta) ja talliympäristön huoltamisesta. Toiminta on luonnollisuudestaan huolimatta tavoitteellista ja pohjautuu palvelusuunnitelmaan, joka laaditaan yhdessä asiakkaan ja lähettävän tahon kanssa. Siinä huomioidaan aina asiakkaan yksilölliset tarpeet. Kontaktikerroista raportoidaan tarvittaessa kirjallisesti.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta SPHT® (Social-Educational Horse Activity) -ohjaajan osaamiseni perustuu Yhteisöpedagogin (AMK) -koulutukseen. Olen syventänyt osaamistani kasvatustieteen ja erityispedagogiikan opinnoilla, esim. Art, Aggression Replacement Training® -menetelmän koulutuksella. Olen suorittanut 2012-2013 Turun yliopiston ja Ypäjän hevosopiston järjestämän Sosiaalipedagoginen hevostoiminta syrjäytymisen ehkäisyssä ja sosiaalisessa kuntoutuksessa -koulutuksen (25op). Työkokemusta olen kartuttanut työskentelemällä perhetyön parissa ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa nuorisokodissa, koulussa ja erilaisissa projekteissa sekä ensi- ja turvakodissa. Hevosten kanssa olen ollut tekemisissä 20 vuotta ja kokenut hevosten ja talliyhteisöjen sosiaalisen vaikuttavuuden.

Lähde: Sosiaalipedagoginen Hevostoimintayhdistys ry

Hinnasto 25.6.2020 alkaen

- yksilöohjaus 60€ / 60 min
- 2 henkilön ryhmä 100€ / 60 min
- yli 3 henkilön ryhmä 150€ / 60 min

- Tukihenkilönä toimiminen 75€ / 60 min

Hintoihiin lisätään ALV

Isommat ryhmät tai pidempikestoiset tallipäivät sopimuksen mukaan! Tarvittaessa kyyditysmahdollisuus, josta laskutetaan kilometrien mukaan alk. 0.45€/km.